Häromdagen så kom min nya skärbräda i gammaldags stil den har jag köpt på den fina nät butiken country by mail, just nu har jag den på köksbordet med div ljusstakar och krokus på, man behöver ju inte bara andvända den till mat tycker jag.
Sen så har jag ändrat om i köket min gamla trä soffa har fått flytta in, den skymtar bakom tulpanerna, bättre bild kommer sen.
Och sen så har jag köpt lite saker bl.a. ett jättefint gammalt väggskåp i gustaviansk stil, visar bild sen.
Måste bara säga att brödet (Pain-riche) jag bakade i min nya assistent blev supergott, det skulle knådas i maskinen i 10 min. Det gör man ju helst inte för hand, inte jag iallafall...
Här kommer receptet ifall någon vill ha:
1lit vatten
100 g jäst
1 msk salt
2,4 lit vetemjöl
Värm vattnet till 37 grader. Häll det i kitteln. Smula i jästen, tillsätt salt och allt mjöl. Starta maskinen på låg hastighet.Öka hastigheten successivt. Knåda degen i 10 min. Täck kitteln och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min. Tag upp degen på bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i 8 delar och rulla ut till pain riche. Lägg dem på smorda plåtar. Låt jäsa utan bakduk i ca 20 min. Grädda i 275 grader 12- 15 min. Flytta över bröden på galler så snart de tagits ur ugnen. Låt svalna utan bakduk.
Ja det var allt för denna gången, ha det så gott allihopa.
Å, så spännande med ett gustavianskt skåp!!
SvaraRaderaBrödet låter jättegott, fast här har vi ingen köksmaskin tyvärr....
ha en go helg!
kraam
Åh vad nyfiken jag blir på det du köpt och skärbräban är jättefin, har en sån som är gammal, kanske den skulle få funka som bricka, tack för inspirationen!
SvaraRaderaKramis/LenaS
Det var jättefint och ha skärbrädan så på bordet, skymten av soffan ser fint ut också. Ska bli kul och se vad du köpt, och brödet låter jättegott.
SvaraRaderaHa en fin söndag
Kramar
AnnaMaria
Godmorgon åh så fin skärbräda!
SvaraRaderaNu blev jag nyfiken att se vad du köpt!!!
Ha en underbar Söndag!
Kram kathrine!
Vilken fin skärbräda och kul att använda den till något annat än den är avsedd för.
SvaraRaderaVäntar med spänning på att få se skåpet.
Tack för receptet, måste pröva någon dag. Nya recept kan man aldrig få för många av.
Ha en bra dag i vinterkylan, här har vi -19 grader.
Kram
Du ser ut att ha det väldigt fint i köket! Kul att brödet blev så lyckat! Kanske provar jag själv en s.k. vacker dag. =0)
SvaraRaderaKram!
Vad gott med eget hembakat bröd och vad fint du har dekorerat på skärbrädan. En sådan kanske man skulle be svärfar såga till... Jättefin var din!
SvaraRaderaGoa söndagskramar till dig!
Anna-Lena♥
Hej!
SvaraRaderaDet blir spännande att se skåpet!!!
Vilken vårig bild, jättefin!
Kram Agnetha
Hej Vännen!
SvaraRaderaVilken fin skärbräda du köpt!
Mmm låter gott med nybakat bröd! Du skämmer väl bort din M nu med hembakat när han var så snäll o köpte den fina assistenten till dig;)
Kraam Jenny
Jättefint med skärbrädan och jag ser fram emot att se skåpet och soffan.
SvaraRaderaVad kul det måste vara att baka i nya assistenten.
Förresten jag har en så go känsla för ditt hem verkar otroligt hemtrevligt.
Ha en fin vecka
Kram Lena
Gustavianskt skåp? Nu vart jag allt nyfiken ;) hoppas vi får se d snart! kram Lisa
SvaraRaderaBra idé med skärbrädan. Jag har en i porslin som bara står, ska prova med den.
SvaraRaderaHälsningar Agneta